Χορηγοί 2012-2013

Επόμενος Αγώνας

 

 

Ήττα με κάκιστη διαιτησία....

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε ο Βρασίδας Βρασνών στο Ζαγκλιβέρι από τον τοπικό Απόλλων, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από την κάκιστη διαιτησία που συνάντησε η ομάδα μας.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα του Ζαγκλιβερίου να μπαίνει πιο δυνατά και να χάνει δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο. Από το σημείο εκείνο και μετά η ομάδα μας θα ανεβάσει ρυθμούς και θα πιέσει περισσότερο στον χώρο του κέντρου. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα μας θα σημειωθεί στο 15ο λεπτό με τον Παντελή Ιωαννίδη να σεντράρει από αριστερά και τον Δημήτρη Παπαγερούδη να σουτάρει με την μία, με την μπάλα όμως να φεύγει πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια. Στο 18ο λεπτό η ομάδα μας θα ανοίξει το σκορ με τον Παντελή Ιωαννίδη να ανοίγει λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα, καθώς εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα αντίπαλου αμυντικού προς τον τερματοφύλακα του και με εύστοχο πλασέ θα γράψει το 0-1. Η ομάδα του Ζαγκλιβερίου θα προσπαθήσει να αντιδράσει και θα χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες πρώτα στο 30ο λεπτό όπου σε κεφαλιά αντίπαλου επιθετικού η μπάλα θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και θα περάσει άουτ και στο 35ο λεπτό όταν και αντίπαλος αμυντικός θα βρεθεί αφύλακτος στην περιοχή μας αλλά το σουτ που θα επιχειρήσει θα μπλοκάρει με εκτίναξη στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας μας Χρήστος Μπαρμακτσίδης. Στο 40ο λεπτό η ομάδα μας θα κερδίζει φάουλ έξω αριστερά με τον Ντίνο Κυπαρίσση να την στέλνει στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Θάνος Αγοράκης θα βγει στην πλάτη της άμυνας και θα σκοράρει με κεφαλιά, με τον επόπτη όμως να υποδεικνύει οφσάιντ, στην πιο κακή απόφαση του....μέχρι την επόμενη! Έστω κι έτσι η ομάδα θα βρεθεί προηγούμενη με σκορ 0-1 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα μας να χάνει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο του τέταρτο. Στο 55ο λεπτό η ομάδα μας θα βρεθεί στην αντεπίθεση με τρεις επιτιθέμενους και μόνο ένα αμυντικό να τους καλύπτει, με τον Μπάμπη Παπαθανασίου όμως, που ήταν κάτοχος της μπάλας, να μην τελειώσει την φάση μόνος του και να την κόβει λανθασμένα στα αριστερά του, στην πλάτη των δύο αμαρκάριστων ποδοσφαιριστών μας που ακολουθούσαν την φάση. Στο 60ο λεπτό ο Αντώνης Πασαλής με έξοχη ατομική προσπάθεια θα βρεθεί απένταντι από την αντίπαλη εστία και από θέση πλάγια θα επιχειρήσει δυνατό σουτ με τον αντίπαλο όμως τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ. Στο 65ο λεπτό και ενώ η ομάδα μας έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα θα δεχτεί την ισοφάριση από την μόνιμη αχίλλειο πτέρνα της, τις στημένες φάσεις. Εκτέλεση φάουλ, κεφαλιά αντίπαλου παίκτη στο δεύτερο δοκάρι και το 1-1 είναι γεγονός. Στο 70ο λεπτό του αγώνα θα συμβούν τα αλεπάλληλα διαιτητικά εγκλήματα. Κάθετη πάσα προς τον αντίπαλο επιθετικό, ο οποίος είναι εκτεθιμένος τουλάχιστον 3 μέτρα, με τους παίκτες μας να κοντοστέκονται περιμένωντας την αναμενόμενη υπόδειξη, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ, με την μπάλα να γίνεται διεκδικίσιμη μεταξύ του τερματοφύλακα μας και του...ξεχασμένου επιθετικού. Η συνέχεια της φάσης είχε τα εξής: μπλοζόν του τερματοφύλακα μας για να μπλοκάρει, προβολή του επιθετικού στα χέρια του τερματοφύλακα μας μήπως και προλάβει να τσιμπήσει την μπάλα, με την μπάλα όμως να περνά κάτω από τα χέρια του τερματοφύλακα μας και να κατευθύνεται άουτ. Το επιθετικό φάουλ δεν σφυρίχτηκε ποτέ αλλά αυτό που σφύρίχτηκε ήταν η προσπάθεια του αντίπαλου επιθετικού να σηκωθεί και να κυνηγήσει την φάση αλλά να ξαναπέφτει και τον ανεκδιήγητο διαιτητή να σημειώνει ανατροπή, πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα μας, συμπληρώνοντας έτσι την απόφαση ενός ανίκανου επόπτη. Την θέση κάτω από τα δοκάρια για την ομάδα μας πήρε ο Παντελής Ιωαννίδης, ο οποίος δεν νικήθηκε από το σημείο του πέναλτι αφού η μπάλα πέρασε άουτ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους αντιπάλους μας οι οποίοι στο 78ο λεπτό θα φτάσουν στο γκολ της νίκης. Οι ποδοσφαιριστές μας προσπάθησαν μέχρι το τέλος για την ισοφάριση αλλά η σωματική και ψυχολογική κούραση ήταν τέτοια που δεν του επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Ως διοίκηση σπάνια ασχολούμαστε με την διαιτησία αφου θεωρούμε ότι κάποια ανάποδα σφυρίγματα από ερασιτέχνες διατητές είναι λογικά. Όταν μάλιστα συνδυάζονται και με δική μας κακή απόδοση δεν τα αναφέρουμε καν, ούτε ως μομφή. Αλλά τόσο κακές διαιτησίες όπως η σημερινή χρήζουν δημοσιότητας, μήπως και οι φωνές μας ακουστούν κάτω στα γραφεία της Τσιμισκή και γλιτώσουμε άλλες ομάδες και άλλους παράγοντες από αυτό που ζήσαμε εμείς σημέρα. Οι ποδοσφαιριστές μας αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση τους στο σημερινό παιχνίδι. Απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή και γρήγορη ομάδα έπαιξαν έξυπνα και θα μπορούσαν να φύγουν κάλλιστα με ένα θετικό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια αξίζουν και οι ποδοσφαιριστές του Ζαγκλιβερίου, οι οποίοι και φυσικά δεν ευθύνονται για τις αποφάσεις  των διαιτητών, και θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει ακόμα και αν υπήρχε αριθμητική ισορροπία. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με τέτοια θέματα τα οποία μόνο κακό κάνουν στο ήδη ταλαιπωρημένο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Βαθμολογία 5ου Ομίλου

Ομάδα ΒΑ
ΑΕ Αγίου Γεωργίου 61
Μ. Αλέξ. Νέας Απολλωνίας 60
ΠΑΟΚ Σταυρού 60
Εθνικός Σοχού 54
ΑΣ Βασιλούδι 53
Ελλήσποντος Μαδύτου 51
ΠΑΟΚ Ανοιξιάς 50
Απόλλων Ζαγκλιβερίου 48
Βρασίδας Βρασνών 40
Δάφνη Ευαγγελισμού 36
Αετός Άνω Σταυρού 28
Διγενής Κρυονερίου 26
Φοίνικας Σχολαρίου 23
ΑΣ Αρέθουσας 12
Φλόγα Λαγκαδικίων -2