Χορηγοί 2012-2013

Επόμενος Αγώνας

 

 

Βρασίδας άξιος ν' αγαπηθεί....

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο Βρασίδας Βρασνών αφού επικράτησε με σκορ 4-2 επί του Φοίνικα Σχολαρίου στο γήπεδο των Νεών Βρασνών σήμερα το απόγευμα, παίζοντας κατά διαστήματα το ποδόσφαιρο που αγαπάμε να τον βλέπουμε να παίζει. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Αντώνης Χαλκιάς, ο οποίος ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου επιβεβαίωσε την.... ερωτική σχέση που έχει αναπτύξει με τα δίχτυα όλα αυτά τα χρόνια, σκοράροντας τρεις φορές.

Ο αγώνας διεξήχθει κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες αλλά σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας της χθεσινής δυνατής βροχής. Παρ' όλα αυτά το παιχνίδι από το ξεκίνημα του είχε τέμπο, με την ομάδα μας να κυκλοφορεί την μπάλα σωστά και να ελέγχει από την αρχή τον ρυθμό του αγώνα. Στο 5ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Παντελής Ιωαννίδης θα πιάσει την κεφαλιά στην μικρή περιοχή και θα σκοράρει, με το διαιτητή όμως να καταλογίζει επιθετικό φάουλ στα μαρκαρίσματα. Στο 10ο λεπτό θα βγει ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά ο Αντώνης δεν θα καταφέρει να πιάσει το μονοκόμματο σουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 15ο λεπτό η ομάδα του Φοίνικα θα χάσει μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί στον αγώνα αφού σε γύρισμα προς τα πίσω η μπάλα θα κολλήσει στα λιμνάζοντα νερά, με τον αντίπαλο επιθετικό να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και να βρίσκεται φάτσα με το τέρμα, αλλά το πλασέ του να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 20ο λεπτό ο Βασίλης Κεφαλάς θα αποχωρήσει λόγω τραυματισμού και την θέση του θα πάρει ο Στέργιος Τερζής ο οποίος θα έχει καθοριστική συμμετοχή στο πρώτο γκολ της ομάδα που επετεύχθη πέντε λεπτά μετά την είσοδο του. Η μπάλα θα φτάσει στα πόδια του έξω από την μεγάλη περιοχή και αριστέρα και παρότι μαρκαρισμένος στενά θα βγάλει μια εκπληκτική σέντρα ακριβείας στην μικρή περιοχή και για το κεφάλι του Αντώνη Χαλκιά, ο οποίος δεν θα δυσκολευτεί να γράψει το 1-0. Στο 30ο λεπτό νέο δυνατό σουτ του Αντώνη Χαλκιά και ασθενής απόκρουση του τερματοφύλακα με τον επερχόμενο Δημήτρη Παπαγερούδη να μην καταφέρνει να σουτάρει όπως θέλει και η μπάλα να φτάνει και πάλι στα χέρια του τερματοφύλακα. Στο 35ο λεπτό όμως ο ίδιος παίκτης δεν θα λαθέψει για δεύτερη φορά αφού μετά από πανέμορφη ομαδική προσπάθεια η μπάλα θα φτάσει στα πόδια του Αντώνη Χαλκιά από τα δεξιά, ο οποίος με την σειρά του θα δώσει μια πάσα πάρε - βάλε στον Δημήτρη Παπαγερούδη για το 2-0. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα θα δημιουργήσει 2-3 ακόμα πολύ καλές φάσεις, όλες αποτέλεσμα συνεργασίας και καλής κυκλοφορίας, δίχως όμως να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα μας να μην έχει την ίδια απόδοση αλλά να εξακολουθεί να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα. Η ομάδα του Φοίνικα ανέβηκε ψηλά για να κυνηγήσει κάποιο γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι αφήνοντας όμως κενά στην άμυνα για αντεπιθέσεις. Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα μας θα χάσει δυο καλές ευκαιρίες να πετύχει το τρίτο τέρμα και να κλειδώσει τον αγώνα αλλά αντ΄αυτού θα δεχτεί γκολ στο 55ο λεπτό δεχόμενη η ίδια αντεπίθεση. Σαν να μην έφταντε αυτό δέκα λεπτά αργότερα θα δεχτεί σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο την ισοφάριση παγώνοντας προσωρινά τους φιλάθλους της ομάδας μας. Η αντίδραση των ποδοσφαιριστών μας πάντως ήταν υποδειγματική. Από το σημείο εκείνο και μετά θα κυριαρχήσουν και πάλι πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και θα χάσουν ευκαιρίες να προηγηθούν εκ νέου στο σκορ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Στο 75ο λεπτό όμως θα επανέλθουν οι ισορροπίες στον αγώνα. Ο Άγγελος Κυπαρίσσης θα εκτελέσει το πλάγιο στα πόδια του αρχηγού Γιάννη Πλουμούδη ο οποίος με μια εκπληκτική φαλτσαριστή σέντρα, θα στείλει την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Αντώνη Χαλκιά και από εκεί θα καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα. Μέχρι και το τέλος του αγώνα η ομάδα μας θα χάσει μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει το τέταρτο γκολ, με τους Τερζή, Παπαθανασίου και τον νεοεισελθόντα Παναγιώτη Κεφαλά να μην μπορούν να τελειώσουν το ματς νωρίτερα. Τελικά αυτό θα συμβεί με την συμπλήρωση του 90ου λεπτού με τον Αντώνη Χαλκιά να φεύγει μόνος στην αντεπίθεση και να πλασάρει εύστοχα, γράφωντας το τελικό 4-2.

Πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας σήμερα, ικανοποίησε όσους βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο των Νέων Βρασνών. Σε πολλά σημεία η ομάδα έπαιξε το ποδόσφαιρο που μας αρέσει να βλέπουμε και αν δεν ήταν η δεκάλεπτη "μάυρη τρύπα" όπου δεχτήκαμε τα δύο γκολ θα μιλούσαμε για μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της ομάδας. Σημασία έχει ότι η ομάδα αντέδρασε και έφτασε σε μια ακόμα νίκη που την διατηρεί σε τροχιά play off. Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι ανάλογη, με τα παιχνίδια που ακολουθούν να είναι το ένα πιο δύσκολο από το άλλο αλλά με την ομάδα μας να δείχνει ικανή να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο του ομίλου. Η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική και ελπίζουμε οι ποδοσφαιριστές μας να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και τα επιτυχή αποτελέσματα.

 

Βαθμολογία 5ου Ομίλου

Ομάδα ΒΑ
ΑΕ Αγίου Γεωργίου 61
Μ. Αλέξ. Νέας Απολλωνίας 60
ΠΑΟΚ Σταυρού 60
Εθνικός Σοχού 54
ΑΣ Βασιλούδι 53
Ελλήσποντος Μαδύτου 51
ΠΑΟΚ Ανοιξιάς 50
Απόλλων Ζαγκλιβερίου 48
Βρασίδας Βρασνών 40
Δάφνη Ευαγγελισμού 36
Αετός Άνω Σταυρού 28
Διγενής Κρυονερίου 26
Φοίνικας Σχολαρίου 23
ΑΣ Αρέθουσας 12
Φλόγα Λαγκαδικίων -2